maanantai 28. helmikuuta 2011

Pari kirppiskuvaa




Olen ollut viime aikoina laiska ottamaa kuvia kirppislöydöistäni. Tässä nyt kuitenkin muutama kuva. Kaikkia ostojani en nyt jaksanut kuvata. On löytynyt materiaaleja ja joitain kivoja juttuja. Kirppiksillä on ollut myös varsinaisia nukkekotitavaroita (jotka joku muu on korjannut talteen), mutta joita en ole ostanut niiden korkean hinnan vuoksi. Nämä ihanuudet kuitenkin olen kaapannut mukaani ja joitain muitakin materiaaleja.


keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Sukkahousueläimiä

Kun edellisessä postauksessa oli vanhoja sukkahousukukkia, niin tässä on vanhoja sukkahousueläimiä. Kuvasta puuttuu koira, kun en sitä tähän hätään löytänyt. Nämäkin olen tehnyt n. 20 vuotta sitten. Materiaaleina sukkahousut ja pumpuli.

Sukkahousukukkia


Nämä sukkahousukukat ovat jo vanhoja, sillä tein näitä opiskeluaikoinani yli 20 vuotta sitten. Ovat siis aika lailla kärsineitä. Joskus voisi alkaa taas tekemään näitäkin!

Kimallusta laatikoissa

Minä olen ostanut kirpparilta tällaisen aasialaistyylisen hauskan laatikoston. Tällä hetkellä säilytän siinä paljetteja, kimalteita ja kimallekuvioita. Jos valikoima karttuu, niin ne täytyy siirtää muualle, sillä laatikot ovat jo aivan täynnä.
Sitten on se toinen vaaleanpunainen laatikosto, johon eilen keräilin kaikenlaista materiaalia.



Viuhka-aihiot näkyvät hyvin tässä kuvassa. Tämä lokeron poisotettavuus on kyllä hyvä ominaisuus tässä lokerikossa.

tiistai 22. helmikuuta 2011

Vaaleanpunainen unelma

Minulla on onni omistaa kaksi tällaista vaaleanpunaista unelmalokerikkoa! Toiseen olen jo koonnut mm. rusetteja, kangasruusuja, nauhoja ja kukkaheteitä. Toinen lokerikko on vielä tyhjänä, mutta sinne kokoan kaikenlaisia metallisia tarvikkeita. Tämä laatikosto on todella ihana ja myös käytännöllinen. Laatikko on haitarimallinen ja sisällä olevat lokerikot saa otettua pois. Kantamista helpottaa kantokahva. Tällainen olisi oiva myös helmille, mutta minulla on helmiä niin paljon, että näitä lokerikkoja tarvittaisiin ainakin 15. Helmet säilytänkin muovisissa keksirasioissa.
Näitä ruusukkeita ja rusetteja olen ostanut jo kauan sitten, ennen kuin aloin edes harrastamaan minejä.

Suurimmaksi osaksi myös kukkaheteet ovat vanhoja, jo 1980-luvulla ostettuja. Silloin harrastin paljon sukkahousukukkien tekoa. Värillisiä sukkahousujakin on minulla tallessa vielä laatikollinen, joten joskus voisikin taas alkaa tekemään myös niitä. Ihanaa, kun on paljon materiaaleja, mistä tehdä!

perjantai 18. helmikuuta 2011

Norsu ja klovni

Jo kauan on ollut suunnitteilla uusi miniprojekti: Surullisen klovin sirkusvaunu. Klovnin ostin kirpparilta jo aikoja sitten. Löytö olikin aivan mielikuvieni mukainen: surullinen ja vähän resuinen jo valmiiksi. Myös sirkusvaunun pohjan eli pyörät ostin silloin samalta kirpparilta. Homma on ollut haaveilu- ja suunnitteluasteella siis jo pitkään. Eilen löysin tähän projektiin vanhan keinuvan norsun (maksoi vain 0,50€). Se on hellyttävä kuluneisuudessaan ja sopii loistavasti tulevaan sirkusmaisemaan ja klovin sirkusvaunun viereen. Tästä tulee mulle ihana projekti, jossa yhdistyy suru ja ilo, kuluneisuus ja sirkuksen loisto, nuhjuisuus ja värikylläisyys, arkirealismi ja satu ja lumous... Saas nähdä, koska aloitan... sirkusvaunun teko, kun ei ole mitään yksinkertaista puuhaa...

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Pari ostosta


Pari kirpputoriostosta: taustalla olevista kehyksistä saa isoja peilejä tai koristeita kattoon, kranssista lisää omenapuita, puolipyöreästä lyhdystä teen joko talvisen tai keväisen projektin.

tiistai 8. helmikuuta 2011

Uusi nukkekotikirja

Turussa käydessäni ostin Akateemisesta kirjakaupasta uuden nukkekotikirjan, jonka oli kirjoittanut Jouni Kuurne. Unelmien koti - nukketalojen pienoismaailmat -kirja on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tuotantoa ja esittelee Suomen kansallismuseoon kuuluvia nukketaloja. Hieno kirja, ja mielenkiintoisia kuvia vanhoista nukketaloista!
Kirpparilta ostin maapallokellon ja enkelipylväsmaljan.

lauantai 5. helmikuuta 2011

Aarteita aarreaitoista

Ovat nuo kirpparit sellaisia aarreaittoja, että... Katsokaa nyt yläkuvaakin.. on eri säveltäjien patsaita, pitsiliinoja ja vaikka mitä...
Ja entä tämä kirja-kaappi?! ...

...Kun sen avaa, niin saa hienon lukunurkan tuohon keskelle ja molempiin kirjasiipiin voi tehdä hyllyt kirjoille ja lehdille! (Valitan huonoja kuvia.)



Ja löytyy kirppareilta materiaalikin mm. helmiä...

Ja sitten vielä bambi ja isohkot astiat, mutta hienoja silti.